Kroz višegodišnje iskustvo u radu s klijentima koji su se žalili da im ne polazi za rukom naći se u harmoničnoj i sretnoj vezi, otkrila sam da je nekoliko uzroka tome.

Muči li i vas slično?

  1. Smatrate da nema kvalitetnih potencijalnih partnera

Ako tako mislite, to je vaša realnost. Ono na što stavljamo fokus, raste. Ukoliko smatrate da su svi kvalitetni ljudi već „zauzeti,“ onda ćete upravo to i doživljavati. Savršen recept za katastrofu koja možete izbjeći s malom promjenom u razmišljanju.

Još gore je s ovakvim razmišljanjem da radi toga ostajete u vezi kojoj u kojoj ste nesretni ili zračite nezadovoljstvom i tako odbijate potencijalne kvalitetne partnere.  

 

  1. Mislite da partner treba ispuniti sve vaše praznine

Kada se zaljubite sve će biti ljepše, biti ćete konačno sretni. Partner će vas maziti i paziti. Više nećete osjećati kompleks manje vrijednosti, porasti će vam samopouzdanje... Neee, nadam se zaista da ne razmišljate tako jer vam ne gine milenijsko razočarenje.

Često nismo svjesni svojih nerealnih očekivanja od partnera. Uvjereni smo da želimo biti u vezi radi druženja, podrške, seksa, razgovora, nježnosti...

Možete li zamisliti kako bi vama bilo da partner od vas očekuje da budete odgovorni za sve njegove komplekse, nezadovoljstva, nesigurnosti... Koliko biste željeli biti pored takve osobe?

 

  1. Radili bi nešto, ali da vam ne „uđe“

Tvrdite li da želite biti u vezi, a ne činite ništa da se to desi? Dapače, kočite uzbrdo? Moguće je da se bojite bliskosti, povrjeđivanja, odbijanja, da će vas veza gušiti...pa ste oko svog srca sagradili takav zid da Kineski zid djeluje tanko poput listića toaletnog papira. Da li znate kako ga srušiti da se konačno nađete u trajnoj, sretnoj vezi? Znam ja!

 

  1. Gledate unatrag

Kratko i jasno- ako želite „ljubiti ili ubiti“ bivšeg ili imate problem s nepovjerenjem niste spremni za korak naprijed jer vam noge trče unatrag. Tako ne možete naprijed u ljubavnom životu jer u vašem srcu nema mjesta za novu osobu.

U kojem razlogu ste se našli? Što ćete poduzeti po tom pitanju?