Ne dozvolite da vam nakon ugodno provedene karnevalske noći, prometna nezgoda promijeni život. Ne možete li se kontrolirati, radije ostanite kod kuće ili izmislite kvar na vašem automobilu, pa se nekom prikrpajte u auto.


Taj povik gromko odje­kuje plesnim salama i maš­karanim redutama u ovo maškarano vrijeme kad nam je ostala još samo jedna su­bota do kraja ludovanja. Ka­žu, dok je pusta, situacija nije gusta! 

No malo njih se stvarno može opustiti i prepustiti za­boravu probleme koje imaju ako ne zavire u dno čaše. No, nije se jednom do­godilo da je upravo takav vozač za nekoliko kilome­tara prouzročio tešku pro­metnu nesreću.
 
Iako su mnogi ljuti na djelatnike Policije kad im uzmu vozačku, i u sebi im u tom momentu zažele sve najgore, mnogi bi im trebali biti zahvalni što su im mož­da spasili život. Nije danas jednostavno, kad smo svi tako vezani uz automobile, ostati tri ili više mjeseca bez vozačke, dobiti kaznene bo­dove i platiti masnu kaznu, ali kad se malo cifre stave na papir ispada da vam razbijeni blatobran, far i branik koštaju više od ukupne štete koje ste imali gubitkom doz­vole. Ljudske živote da i ne spominjemo.

Malo je onih koji su to­liko prisebni, pa kad osjete da su popili više od dozvo­ljenog, ostave auto ili po­zovu nekoga da dođe po njih. Oni skloni češćim opijanjima, sjedaju u auto, bez obzira na komentare sa stra­ne da to ne bi smjeli. To su mali Bin Ladeni koji gube sve osjećaje i misle da su Pale sam na svijetu, tj. da je cesta samo njihova i da osim njih na toj cesti više nitko ne postoji. Ponovimo jednom izrečeno razmišljanje, da bi takvima nakon par težih alkoholnih prekršaja, tre­balo omogućiti daljnju vož­nju, ali tako da se na njiho­vim automobilima velikim slovima napiše ime i prezime, te veliki natpis "pazi, pijanac za volanom". Valjda i sramota ima nekog efekta, a svi bi ostali vozači bili na više nego pristojnoj udalje­nosti od njih. Imam osjećaj da će mi se ove subote jako štucati i da će mnogi spo­minjati ovaj tekst u negativnom kontekstu, ali ako se samo jedan vozač bude od­rekao pića, ili odbio sjesti za volan ako je popio, već je puno učinjeno.

Dakle, kad voziš, ne pij, kad piješ, ne vozi, stara je poslovica, koja nije izmišljena tek tako. Ne dozvolite da vam nakon ugodno provedene karnevalske noći, pro­metna nezgoda promijeni život. Ne možete li se kontrolirati, radije ostanite kod kuće ili izmislite kvar na vašem automobilu, pa se nekom prikrpajte u auto. Puno je sigurnije za vas i za druge!