Za ovaj jednostavni recept vam ne treba puno vremena, niti je potrebno paliti pećnicu po ovim vrućinama. A krajnji rezultat ima okus po banana kruhu. Radi se o energetskim kuglicama, a glavni sastojak je, naravno, banana, a uz nju tu su datulje, zobene pahuljice, orasi, čokoladne kapljice i cimet



Vjerujem da se u svakom kućanstvu ponekad dogodi da ostane jedna jako zrela banana  koju nitko ne želi pojesti. Takva banana najčešće završi u smoothiju, no danas imam jedan receptić za koji vam ne treba puno vremena, niti je potrebno paliti pećnicu po ovim vrućinama. A krajnji rezultat ima okus po banana kruhu. Radi se o energetskim kuglicama, a glavni sastojak je, naravno, banana, a uz nju tu su datulje, zobene pahuljice, orasi, čokoladne kapljice i cimet. Možete ih jesti za doručak, užinu, prije ili poslije treninga, na plaži ili na planinarenju. Uz odličan okus ove kuglice pružit će vam potrebnu energiju te opskrbiti tijelo hranjivim tvarima.



SASTOJCI:

1 šalica datulja
1 šalica oraha
1 šalica zobenih pahuljica
1 zrela banana
1 žličica cimeta
pola šalice čokoladnih kapljica


PRIPREMA:


Datulje namočite u vreloj vodi 10-ak minuta dok  ne omekšaju. Sve sastojke stavite u multipraktik/blender i miksajte dok se sve ne sjedini. Rukama oblikujte kuglice, pa ih stavite u hladnjak da se stisnu.