24.07.2019.

Imam dug prema državi, hoću li imati problema s izdavanjem dokumenata?

Piše: Nikola Pranjić, dipl. iur. www.odvjetnik-pranjic.hr

Ako imam dug prema državi temeljem presude iz kaznenog postupka, hoće li mi biti odbijen zahtjev za izdavanjem putovnice ili osobne iskaznice?

 

Izdavanje osobnih i putnih isprava u nadležnosti je Ministarstva unutarnjih poslova RH, a postojanje novčane obveze prema RH nije propisano kao zapreka za izdavanje istih.

Podijeli

Ističemo kako su ovi savjeti samo informativne prirode, ograničeni načinom komunikacije, kao i prostorom koji nam je na raspolaganju za pružanje odgovora.

Neka od pitanja koja zaprimamo su posve konkretna, dok su druga općenita i paušalna, no i u jednom i u drugom slučaju nemoguće je u jednom odgovoru iscrpiti sve mogućnosti koje zakon i ostali propisi pružaju, osobito jer nemamo uvid u konkretnu dokumentaciju kojom podnositelji pitanja raspolažu. Za konkretne savjete koji će utjecati na Vaše odluke, predlažemo da se obratite izravno odvjetniku po svom izboru, pravniku, nadležnoj instituciji, sindikalnom pravniku ili sl.

Neki od odgovora u ovoj rubrici dani su još prije nekoliko godina, stoga postoji mogućnost da više nisu aktualni, s obzirom na izmjene zakona ili sudske prakse.

RI-TELEFAX d.o.o., Rijeka ne snosi posljedice za eventualne odluke korisnika koje bi slijedile iz upotrebe pravnih i drugih savjeta izloženih na burza.com.hr .