Kako bi svi podjednako uživali u zabavi, podijelite uloge domaćina u obitelji, odredite tko će biti zadužen za pripremu pića i točenje istog, tko za hranu i tko za zabavu

 

 

 

Dolaze vam gosti, a vi ne znate kako, kada i što im ponuditi? Uvijek sam se divila, pa tako i dan danas, mojim prijateljima, jednom bračnom paru kod kojih bi svaki put kad bi došla u goste bila ugodno počašćena s ićem i pićem baš u pravom trenutku, čaša nikad nije bila prazna, na stolu bi uvijek bilo nešto za grickati i sve bi uvijek nekako išlo glatko. Za takve stvari, osim dobrog društva i iskustva, treba pripaziti na par stvarčica kako ne biste bili pod nepotrebnim stresom u iščekivanju društva kod sebe doma.

 

Jedina stvar na koju zaista treba pripaziti je da ne poslužite hranu na koju je neki od gostiju alergičan ili intolerantan, što možete provjeriti prije dogovorenog druženja, i da, naravno, u tu kategoriju ne spada jelo i piće koje netko od gostiju ne preferira J,  ne možete uvijek sve znati.

 

  1. Prema bontonu, nakon što vam gosti dođu i udobno se smjeste, trebate ih ponuditi s pićem.

Pripremite za početak piće u stilu aperitiva, s obzirom da se ne radi o klasičnom objedu već o kućnoj zabavi u mini cocktail party stilu. Pripremite i glavno piće koje ćete uz bezalkoholni asortiman i klasičnu ponudu dobrih vina pripremati za svoje goste. Naravno, tu se možete poigrati, od Aperol Spritza, Gin tonica sa začinima, Hugo koktela, Mojita ili bilo kojeg pića koje vam je drago. Možete se igrati i s dekoracijom pića, na internetu ćete pronaći puno divnih primjera kako ukrasiti čaše.

Ako gosti nisu sigurni žele li konzumirati pića, natočite im svejedno, nekada na početku druženja treba malo vremena da se gosti opuste i počnu konzumirati hranu i piće, ako nakon nekog vremena i dalje nisu zainteresirani za ponuđeno, isto uklonite sa stola, ponudite nešto drugo kao i izjavu da ste tu na raspolaganju za točenje ako se predomisle.

 

  1. Uz piće, naravno, ponudite i različite “odrasle” grickalice poput badema, oraha, pistacija, voće, sir i vrhunske nareske. Nikada nemojte na stol iznijeti sve odmah, tijekom večeri nadopunjujte ponudu hrane i iznosite nove delicije, tako ostavljate dojam raskošnijeg eventa u kojem bi se vaš trud trebao primijetiti.

 

  1. Naravno, uz dobro društvo treba pripaziti i na ugodnu atmosferu. U pozadini pustite neku ugodnu glazbu, koju tijekom večeri možete mijenjati prema željama vaših gostiju.

 

  1. Kako bi svi podjednako uživali u zabavi, podijelite uloge domaćina u obitelji, odredite tko će biti zadužen za pripremu pića i točenje istog, tko za hranu i tko za zabavu.

 

I zadnje i najvažnije, opustite se i uživajte! Treba cijeniti trenutke druženja s dobrim prijateljima i obitelji.