Otvorio bih trgovinu putem interneta. Kupovao bih robu kod proizvođača (uglavnom Kina) te bi zatim proizvođač proslijedio robu u SAD. Internet trgovina koja pruža usluge prodaje i skladištenja u SAD-u je Amazon. Nakon prodaje Amazon proslijeđuje novac. Trenutno sam zaposlen. Radim u Sloveniji kao dnevni migrant. Stanujem i živim u Hrvatskoj. Trgovinom bih se u početku bavio kao dodatnim poslom, a ukoliko bude isplativo, možda i kao stalnim poslom. Koji oblik posla bi bio prikladan u mojem slučaju? Obrt, j.d.o.o. ili nešto drugo?


Za ovaj poduzetnički pothvat je prikladan bilo koji oblik poduzetništva: obrt i poduzeća bilo kojeg oblika. Preporučam da dobro proučite propise o trgovini i porezima, jer u prodaji oblika poznatog kao „dropshipping“ ima puno finesa te postoji čak i mišljenje Porezne uprave o toj temi (Broj klase:410-19/14-01/507).

Što se tiče Vaše osobne pozicije u kontekstu pokretanja ovog poduzetništva, trebalo bi poznavati više podatka o statusu i namjerama, a to ionako prelazi granice ovakvog odgovora.