Makroni se rade od bjelanjaka, šećera i još jednog umiješanog sastojka, kokosa, oraha ili lješnjaka
Za drugi adventski vikend donosim vam jednostavan i brz recept za keksiće od lješnjaka i to samo od 3 sastojka.
Koja je razlika između makaronsa i makrona? Iako imaju slično ime i sastojke, ovo su dvije različite vrste keksića.
Ovi keksići imaju slično ime pa ih ljudi izgovaraju isto ili koriste naizmjenično. Doduše, imaju i veoma slične sastojke.
Makaronsi se rade od bjelanjaka, bademovog brašna i šećera. Imaju nježnu, hrskavu koricu i laganu unutrašnjost. Slažu se u sendvič s nadjevom u sredini.
Makroni se rade od bjelanjaka, šećera i još jednog umiješanog sastojka, kokosa, oraha ili lješnjaka.
SASTOJCI:
3 bjelanjka
90 g šećera u prahu
190 g mljevenih lješnjaka ili brašna od lješnjaka
Cijeli lješnjaci za ukras
Prstohvat soli
1/2 žličice cimeta
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 180°C.
U posudi miksajte bjelanjke i šećer dok ne nastane sjajni, čvrsti snijeg. U drugoj posudi promiješajte mljevene lješnjake, sol i cimet. Dodajte lješnjake u bjelanjke i lagano sa špatulom promiješajte dok se sve ne sjedini. Smjesu uz pomoć 2 žlice/žlice za sladoled ili slastičarske vrećice istisnite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. U sredinu keksića utisnite jedan cijeli lješnjak.
Kekse pecite 20 do 25 minuta na 180°C, ili dok im se rubovi ne pozlate.