Ukoliko poželite zdravi doručak, užinu ili pak desert, ovi muffini su upravo takvi. Ne sadrže gluten, mliječne proizvode, orašaste plodove niti jaja


Jabuke i mrkve sigurno svi imate doma, a moguće i zobene pahuljice. Ukoliko poželite zdravi doručak, užinu ili pak desert, ovi muffini su upravo takvi. Ne sadrže gluten, mliječne proizvode, orašaste plodove niti jaja.

Jabuka sadrži čak više od 10 posto dnevne količine dijetalnih vlakana što doprinosi zdravlju probavnog sustava te je bogata vitaminom C koji je potreban za obnovu imunološkog sustava. Mrkva je, pak, osim vitaminom C bogata i beta karotenom, vitaminom K i E koji nam također jačaju imunitet i štite od infekcija. Tako da su jabuka i mrkva odličan izbor, pogotovo u sirovom izdanju, u ovim zimskim mjesecima kada haraju razni virusi.

Ovim receptom dobit ćete 6 muffina.



SASTOJCI:

  • 2 naribane jabuke
  • 2 naribane mrkve
  • 180 g zobenih pahuljica
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica đumbira u prahu
  • 2-3 žlice smeđeg šećera ili drugog zaslađivaća
  • 100 ml zobenog mlijeka ili vode

 

PRIPREMA:

Pećnicu zagrijati na 180°C.

Zobene pahuljice možete samljeti u brašno ili ih koristiti u izvornom obliku.

U jednoj posudi promiješati suhe sastojke.

U drugoj posudi promiješati naribanu jabuku, mrkvu i zobeno mlijeko.

U mokre sastojke dodati suhe te sve dobro promiješati. Smjesa djeluje suho i nekompaktno, no tijekom pečenja jabuke i mrkve će pustiti svoje sokove.

Napunite kalupe za muffine i pecite ih oko 30 minuta na 180°C.


U slast!