Iako mandarine najčešće jedemo svježe, tu i tamo napravim neku slasticu s njima. Ovoga puta su to palačinke s dodatkom maka. Pomalo neobična kombinacija, ali veoma ukusna i aromatična!
Sezona mandarina je u punom jeku. Iako ih najčešće jedemo svježe, tu i tamo napravim neku slasticu s njima. Ovoga puta su to palačinke s dodatkom maka. Pomalo neobična kombinacija, ali veoma ukusna i aromatična, pogotovo u ova kišna jesenska jutra.
SASTOJCI:
150 g glatkog brašna
50 g šećera
20 g maka
2 žličice praška za pecivo
Prstohvat soli
80 ml mlijeka
200 ml grčkog jogurta
1 jaje
Korica i sok 2 mandarine
40 g otopljenog maslaca
PRIPREMA:
U jednoj posudi promiješajte sve suhe sastojke: brašno, mak, šećer, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi pjenjačom promiješajte jaje, jogurt, mlijeko, sok i koricu mandarina te otopljeni maslac. Suhe sastojke dodajte u mokre i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Zagrijte tavu i pecite palačinke sa svake strane po 2 do 3 minute. Poslužite ih s javorovim sirupom ili još bolje s marmeladom od mandarina.