Imam problema s unutarnjim venama. Radim u supermarketu pa sam uvijek na nogama (doduše, više mi godi nogama nego sjedenje). Noge su mi često u modricama bez udaraca. Kad popijem Andol ili Aspirin 100 osjećam da mogu poletjeti. Koji od njih mi je preporučljivije piti, s obzirom na te modrice jer one upućuju na trombe? Znam da moram izvaditi nalaze, ali ne stignem.

   

Prvo i osnovno, ako želite nastaviti s kvalitetnim životom, potreban vam je hitan pregled vaskularnog kirurga. Prije toga neophodno je učiniti Color dopler donjih ekstremiteta glede utvrđivanja stvarnog stanja arterijsko venske cirkulacije. Zbog modrica koje, kako navodite, nastaju spontano, potrebno je uraditi pregled zgrušavanja krvi (koagulogram).

Sve drugo je neozbiljno i mislim da je vaše zdravlje na prvom mjestu. Nadam se da će vaš poslodvac shvatiti potrebu za ovim intervencijama koje su neophodne za vaše zdravlje i spriječavanje znatno opasnijih komplikacija. Inače, Andol 100 i Aspirin 100 je ista osnovna supstanca (acetilsalicilna kiselina).

Modrice ne upućuju na trombe nego na pojačano kapilarno krvarenje. Shvatite vaše stanje ozbiljno!


Želite li postaviti pitanje dr. Jeliću za neki od narednih članaka, to možete učiniti na: [email protected]