Znate ono, od ponedjeljka, od prvog u mjesecu, od Nove godine, počinjem s novim, boljim i pametnijim odlukama koje će promijeniti moj život na bolje. Koliko puta smo to samo rekli, ali nakon toga smo sami sebi racionalno objašnjavali da to nije lako, da se svega u životu odričemo i to u korist drugoga, da situacija još nije sazrela da bismo mogli to učiniti. Nakon takvih zaključaka, normalno, odustajemo od ostvarenja svojih želja, a u isto vrijeme smo ljuti na sebe što to nismo učinili. Dakle, naše želje koje ne ostvarujemo, stvaraju u nama još dodatno razočaranje u samog sebe što povećava razinu stresa.

Moja namjera je da nas podsjetim na stvari koje, manje više, svi znamo, ali nemamo vremena ili novaca da ih ostvarimo.

U blagdanskim čestitkama i željama je dominirala jedna stvar, a to je više zdravlja.

Sigurno je da se u tome svi slažemo.

No, život nas uči da kada želimo ostvariti bilo koji projekt, bez našeg osobnog učešća u tom projektu, rezultati će sigurno izostati.

Znači, da bi ostvarili naš projekt boljeg zdravlja, potrebno je poduzeti aktivnosti koje će nam pomoći da dostignemo zadane ciljeve.

Mnogi će reći da je to teško, ali bez toga nema rezultata.

Što trebamo činiti?

Smatram da je to jednostavno, samo treba donijeti odluku i odmah krenuti s provođenjem.

Evo nekoliko elemenata kojima treba posvetiti pozornost:

Trebamo se više kretati, unositi dovoljnu količinu tekućine, pripaziti na prehranu, pravilno disati, adekvatno se odmoriti, opuštati se i uživati u životu.

O ovim stvarima govori se svakodnevno i nije ih potrebno objašnjavati. To svi znamo, ali, da bi to ostvarili, treba s razine želje preći na odluku i krenuti je ostvarivati. U početku krenimo samo s jednom stvari, to uradimo kako treba, a nakon vidljivog poboljšanja zdravstvenog stanja, pohvalimo samog/samu sebe. Onda nastaviti s drugim navedenim elementima. Pri tome, po malo, dodajemo najvažniji dio projekta, a to je uživati u životu.

Priznajte, za ovo uvijek imamo dovoljno vremena, a novac u ovom slučaju zaista nije potreban.

Kada ćete krenuti s ovim, to ostavljam vama, a početak nove godine je dobra prilika.

Sretno!

Želite li postaviti pitanje dr. Jeliću za neki od narednih članaka, to možete učiniti na  [email protected]