25.07.2019.

Što se događa s radnom dozvolom kad stranac u RH mijenja radno mjesto?

Piše: Nikola Pranjić, dipl. iur. www.odvjetnik-pranjic.hr

 

Ukoliko dam otkaz, a imam radnu dozvolu te nađem posao u drugom gradu, hoću li dobiti drugu radnu dozvolu i boravišnu vizu u gradu u kome bih trebao početi raditi?

 

Dozvola za boravak i rad koja vam je sada izdana vezana je uz radno mjesto i poslodavca kod kojeg trenutno radite. Ukoliko dolazi do promjena u smislu poslodavca i mjesta rada/boravka u RH, tada svakako iste trebate prijaviti trenutno nadležnoj Policijskoj postaji putem koje vam je izdana važeća dozvola za boravak i rad, a kod nove mjesno nadležne Policijske postaje podnijeti novi zahtjev.

Podijeli

Ističemo kako su ovi savjeti samo informativne prirode, ograničeni načinom komunikacije, kao i prostorom koji nam je na raspolaganju za pružanje odgovora.

Neka od pitanja koja zaprimamo su posve konkretna, dok su druga općenita i paušalna, no i u jednom i u drugom slučaju nemoguće je u jednom odgovoru iscrpiti sve mogućnosti koje zakon i ostali propisi pružaju, osobito jer nemamo uvid u konkretnu dokumentaciju kojom podnositelji pitanja raspolažu. Za konkretne savjete koji će utjecati na Vaše odluke, predlažemo da se obratite izravno odvjetniku po svom izboru, pravniku, nadležnoj instituciji, sindikalnom pravniku ili sl.

Neki od odgovora u ovoj rubrici dani su još prije nekoliko godina, stoga postoji mogućnost da više nisu aktualni, s obzirom na izmjene zakona ili sudske prakse.

RI-TELEFAX d.o.o., Rijeka ne snosi posljedice za eventualne odluke korisnika koje bi slijedile iz upotrebe pravnih i drugih savjeta izloženih na burza.com.hr .