Sastojci za 4 osobe:
- 2 kom brancina - cca 400 g
- 2 veće škombre
- 2 limuna
- svježi vlasac
- crveni papar
- jabučni ocat Barrique
- sol
- papar
- riga
- sjemenke sezama
Postupak:
Kupljena riba mora biti izuzetno svježa. Očistimo, isfiliramo (odvojimo od kosti), skinemo kožu s brancina, a na škombru prozirnu opnu koja se nalazi na koži. S pincetom izvadimo sve kosti koje osjetimo pod prstima. Brancin narežemo na male kockice. Začinimo s malo soli, papra, maslinovog ulja, jabučnog octa Barrique (malo), malo limuna, dobro nasjeckanog vlasca, i poprženih sjemenka sezama. Rigu zblendamo s maslinovim uljem, pa dodamo malo te emulzije i brancinu. Crveni papar možemo (smrvljeni) dodati u ili na ribu kao dekoraciju. Sa začinima oprezno jer je lakše dodati nego oduzeti. Tartar od brancina serviramo hladan na tostiranom korkantu.
Škombru mariniramo u marinadi od rižinog octa (može i limun), šećera i sve stavimo u frižider 24 h. Izvadimo iz marinade, osušimo i narežemo na listiće te lijepo složimo na tanjur kao lepezu.