Nedavno sam doživio tešku tjelesnu ozljedu na radu. Inspektor je utvrdio niz propusta - nije bilo skele, mjesta vezanja… Mora li se naknada tražiti isključivo od poslodavca ili je moguće tužiti gradilište gdje se pad dogodio?


Odredbe Zakona o radu, Zakona o zaštiti na radu i Zakona o obveznim odnosima uređuju područje naknade štete radniku koji je štetu pretrpio na radu.

Tako članak 111. Zakona o radu propisuje da za štetu koju je radnik pretrpio na radu ili u vezi s radom odgovara poslodavac prema općim propisima obveznog prava.

Zakon o zaštiti na radu u članku 25. još detaljnije uređuje ovo područje na način da propisuje kako se za ozljedu na radu i profesionalnu bolest koju je radnik pretrpio obavljajući poslove za poslodavca smatra da potječe od rada i poslodavac za nju odgovara po načelu objektivne odgovornosti. Poslodavac može biti oslobođen odgovornosti ili se njegova odgovornost može umanjiti ako je šteta nastala zbog više sile, odnosno namjerom ili krajnjom nepažnjom radnika ili treće osobe, na koje poslodavac nije mogao utjecati niti je njihove posljedice mogao izbjeći, unatoč provedenoj zaštiti na radu. Dakle, mogućnost da poslodavac bude oslobođen odgovornosti ili da se njegova odgovornost umanji dosta je restriktivno propisana člankom 25. Zakona o zaštiti na radu, pa se poslodavac ne može koristiti svim mogućnostima za oslobođenje od odgovornosti koje propisuje Zakon o obveznim odnosima u članku 1067.

Sudska praksa jako je restriktivna u svom tumačenju mogućnosti da se poslodavac oslobodi odgovornosti za naknadu štete koja je radniku nastala na radu pozivajući se na djelovanje treće osobe. U nekim zanimljivijim primjerima, sudska praksa je utvrdila da se poslodavca ne ekskulpira njegove odgovornosti niti u slučaju kada policajca na dužnosti napadne osoba koju je pokušao legitimirati (Vrhovni sud RH Revr-169/2007-2), u slučaju stradavanja djelatnika benzinske postaje u oružanoj pljački benzinske postaje (VSRH Revr-536/2005-2) ili u slučaju napada putnika na kontrolora koji pregledava karte (VSRH Rev-933/2004).

S obzirom na zakonske odredbe i sudsku praksu, obratite se poslodavcu za naknadu štete, a dođe li do spora, u svakom slučaju Vam prepručamo da angažirate stručnu osobu za daljnje zastupanje.