Sastojci za 4 osobe:

- Janjeći but 1,5 kg
- Mrkva 200 g
- Kapula 200 g
- Češnjak
- Korijen celera – 200 g
- Poriluk 200 g
- Ulje
- Sol, papar
- Peršin
- Bijelo vino suho

Postupak:

Janjeći ragu

Janjeći but odkostimo, maknemo masnoće i žilice. Meso narežemo na kockice, također i povrće. Sve zajedno vratimo u padelu na vrelo ulje, te posolimo i popaprimo. Miješamo dok meso pusti svoju vodu, čekamo da ishlapi, te dodamo vodu. Kada voda ishlapi dodamo vino i na kraju korigiramo sol i dodamo peršin.

Vučeno tijesto

Vučeno tijesto narežemo na kockice cca 10×10 cm, premažemo otopljenim maslacem, stavimo ohlađeni ragu i smotamo u trokute ili neki drugi oblik. Na trokute stavimo komadić aromatiziranog topljivog sira i zapečemo na 200 C 45 minuta.

Podloga

Poriluk narežemo, operemo i kratko popržimo na ulju s dodavanjem malo vode.