Crostata alla marmellata
Pravilno zamiješeno prhko tijesto mora odležati u hladnjaku kako bi se stegnulo te prilikom pečenja postalo hrskavo. Krostata se obično radi s kremom od limuna, šljiva, jagoda ili naranči
Pravilno zamiješeno prhko tijesto mora odležati u hladnjaku kako bi se stegnulo te prilikom pečenja postalo hrskavo. Krostata se obično radi s kremom od limuna, šljiva, jagoda ili naranči
Mahune rogača u sebi sadrže sjemenke koje, bez obzira na veličinu i uvjete čuvanja, uvijek imaju jednaku masu, točno 0,18 grama. U antičko doba sjemenke rogača služile su za vaganje zlata
Ove slatke grickalice su jednostavne za pripremu i brzo su gotove. Ukusne, hrskave i jako zarazne jer ih se ne može prestati jesti. Tradicionalno se pripremaju u Istri, Kvarneru i Dalmaciji za neke posebne prigode, Božić, Novu godinu, maškare
Ako volite čokoladne namaze, poput Nutelle, ovaj namaz je odlična i puno zdravija verzija istoga. Bez puno bijelog šećera, raznih aditiva, konzervansa i ostalih loših sastojaka
Krekere je 1792. godine izumio jedan američki pekar, a kako su zbog dugotrajnosti bili omiljeni među mornarima, u početku su ih zvali i mornarskim keksima
Priprema Linzera je jednostavna i zabavna te je poželjno da uključite i najmanje u izradu i izrezivanje keksića kalupima!
Pull-Apart Bread osmislili su Amerikanci, a trend se proširio posvuda. Ovaj naziv odnosi se na kruh koji se slaže u kriškama ili kuglicama prije pečenja te se kasnije trga. Može biti obogaćen slatkim ili slanim nadjevima i premazima
Kesteni pripadaju skupini orašasti plodova, no od svojih se rođaka (oraha, badema i lješnaka) razlikuju nižim udjelom masti i visokim udjelom škroba te jedini sadrže vitamin C
Za ovaj sočan i mirisan kuglof potrebne su vam mandarine, po mogućnosti nešpricane, koje se prokuhaju, zajedno s korom i pretvore u pire. Pire se doda ostalim sastojcima, promiješa da se sve poveže i u pećnicu. Jednostavno i relativno brzo, a miriši cijela kuća
Pizza je uvijek dobra ideja! Pogotovo kada se poigrate s nadjevom pa dobijete fantastičnu, ukusnu, mirisnu i aromatičnu pizzu, gotovo pa kraljevsku. Pitate se zašto kraljevsku? Basilicon je grčka riječ i znači vladar (kralj) pa neki kažu da je obrok s bosiljkom kraljevski obrok