Pesto od medvjeđeg luka i lješnjaka
Ukoliko želite medvjeđi luk sačuvati tijekom cijele godine, možete napraviti pesto, pohraniti ga u sterilne staklenke i obavezno po vrhu preliti maslinovim uljem
Ukoliko želite medvjeđi luk sačuvati tijekom cijele godine, možete napraviti pesto, pohraniti ga u sterilne staklenke i obavezno po vrhu preliti maslinovim uljem
Riječ curd nema prijevod u hrvatskom jeziku. Nije marmelada, nije ni puding, nego je svilenkasta krema citrusnog okusa. Lemon curd možete namazati na kruh, s njim puniti muffine, kroasane, pite, palačinke ili kekse
Donosimo recept za zdravu, sirovu verziju Snickers čokoladice u torta obliku. Ukoliko je napravite, možete uživati u slasnom zalogaju bez glutena, bijelog šećera i raznih aditiva!
Jeste li ikada probali rakovicu? Ispod opasne vanjštine krije se slatko i ukusno meso. Rakovice je najbolje pripremiti svježe, istog dana ulovljene i po mogućnosti žive
Jednostavan, osvježavajući, lagan cheesecake od limuna, a još se i ne peče, može li bolje?
Jeste li znali da špinat potječe s Bliskog istoka gdje raste kao samonikla biljka? Špinat možete veoma lako uzgojiti i u svom vrtu ili čak u malo većoj posudi za biljke. Tako ćete si omogućiti gotovo nepresušan izvor ove super hrane.
Miris naranče je blag, nježan, osvježavajuć i lagano slatkast. A takav je i ovaj kuglof. Potrebna vam je jedna zdjela, pjenjača i nekoliko minuta da pripremite smjesu. Nakon sat vremena možete uživati uz popodnevni čaj ili kavu te krišku ovog mirisnog kuglofa
Nakon praznika i pretjerivanja u hrani i piću vrijeme je za neka laganija jela! Salata je uvijek odlična ideja, a ukoliko je nadogradite s nekoliko sastojaka može biti i cjeloviti obrok
Ovaj zanimljiv i oku ugodan trgajući kruh je punjen s domaćom salsom, vrhnjem i sirom. Ukoliko nemate vremena za mijesiti i dizati tijesto možete koristiti i kupovno lisnato tijesto, no onda su tekstura i okus malo drugačiji
Makroni se rade od bjelanjaka, šećera i još jednog umiješanog sastojka, kokosa, oraha ili lješnjaka