Sezonska kuhinja

Pečene cherry rajčice
Pečene cherry rajčice

Prve rajčice u Europi bile su žute boje i zato su ih nazivali “pomo d’oro”, što u prijevodu znači zlatna jabuka

Juha od patišon tikvice s češnjakom i mentom
Juha od patišon tikvice s češnjakom i mentom

Meso patišon tikvice je meko, nježno, slatkasto i ukusno. Svojim okusom podsjeća na okus zelenih tikvica, pa se može spravljati i na iste načine. Ova tikvica je bogata magnezijem, vitaminom C i A te sadrži skoro sve vitamine grupe B, vitamin E i karoten

Crumble sa šljivama
Crumble sa šljivama

Bilo da se radi o jabukama, borovnicama ili breskvama, crumble je uvijek jednako sočan i ukusan. Osvaja svojim fantastičnim okusom i jednostavnom pripremom

Galette s cherry rajčicama, mozzarellom i tikvicom
Galette s cherry rajčicama, mozzarellom i tikvicom

Galette je pita od prhkog tijesta, koju je veoma jednostavno napraviti i ne trebaju vam nikakvi posebni kalupi niti tehnike. Od sastojaka, za koje je važno da su hladni, se zamijesi tijesto, koje se stavi na hlađenje u hladnjak. Tijesto se razvalja i na njega se slaže nadjev. Nadjev može biti slani ili slatki

Sirovi cheesecake s kakaom i kikiriki maslacem
Sirovi cheesecake s kakaom i kikiriki maslacem

Sirove ili raw torte su u posljednje vrijeme postale veoma popularne. Ako se pitate kakve su to torte, najjednostavnije rečeno, to su torte koje se ne peku, a za izradu vam je potreban blender ili multipraktik

Pita od tikvica, kukuruza, šampinjona i sira
Pita od tikvica, kukuruza, šampinjona i sira

Tikvica ima malo kalorija, a puno nutrijenata. Odlična je namirnica za mršavljenje jer ispunjava želudac i time daje osjećaj sitosti. Kontrolira šećer u krvi i smanjuje apetit. Izvrstan je izvor vitamina B i C, mangana i kalija

Brownies s tikvicama
Brownies s tikvicama

Prvi su browniesi pripremljeni u Chicagu krajem 19. stoljeća, popularizirani su početkom 20. stoljeća u Americi i od tada su pokorili svijet svojom suhom i hrskavom koricom te mekom i vlažnom unutrašnjošću

Liker od oraha
Liker od oraha

Zeleni, nedozreli plodovi oraha, čija je sredina još uvijek mekana, a ljuska još nije otvrdnula beru se u mjesecu lipnju, najčešće u drugoj polovici mjeseca, ovisno o podneblju

Brancin u škartocu
Brancin u škartocu

Prilikom kupnje brancina, ali i bilo koje druge ribe, treba obratiti pozornost na znakove koji nam govore je li riba svježa

Namaz od avokada
Namaz od avokada

Zbog njegove debele kore ponekad je teško odabrati pravi plod. No, postoje neki trikovi. Ako s vrha ploda uklonite malu peteljku, a ispod nje se nalazi kora svijetlozelene boje, u ruci imate zreo plod