Slana zvijezda kruh
Ovaj zanimljiv i oku ugodan trgajući kruh je punjen s domaćom salsom, vrhnjem i sirom. Ukoliko nemate vremena za mijesiti i dizati tijesto možete koristiti i kupovno lisnato tijesto, no onda su tekstura i okus malo drugačiji
Ovaj zanimljiv i oku ugodan trgajući kruh je punjen s domaćom salsom, vrhnjem i sirom. Ukoliko nemate vremena za mijesiti i dizati tijesto možete koristiti i kupovno lisnato tijesto, no onda su tekstura i okus malo drugačiji
Makroni se rade od bjelanjaka, šećera i još jednog umiješanog sastojka, kokosa, oraha ili lješnjaka
Iako mandarine najčešće jedemo svježe, tu i tamo napravim neku slasticu s njima. Ovoga puta su to palačinke s dodatkom maka. Pomalo neobična kombinacija, ali veoma ukusna i aromatična!
Kruške su dobar su izvor dijetalnih vlakana koja pozitivno utječu na zdravlje probavnog i kardiovaskularnog sustava
Lovranski maruni glase za jednu od najkvalitetnijih vrsta pitomog kestena, ne samo u Hrvatskoj, nego i ovom dijelu svijeta. Ovu sezonu maruna okrunila sam ovim slatkim, čokoladnim mousse torticama. Priprema je malo kompliciranija i ima puno zaprljanog posuđa, ali isplati se!
Ovaj kruščić oduševljava svojom bojom, dok okusom podsjeća na uskršnju pincu
Šampinjon je zdrava namirnica zbog niske kaloričnosti, zbog toga što sadrži antioksidanse i što je bogata hranjivim tvarima.U medicini se koristi zbog svojih ljekovitih svojstava koji uključuju beta - glukane, ergotionein, selen, kalij, fosfor i vitamine B - kompleksa. Pomaže u smanjenju upalnih procesa u tijelu i jača imunološki sustav, snižava kolesterol
Babka je tradicionalni poljski uskršnji kolač od dizanoga tijesta, no u ovoj kombinaciji s jabukom i cimetom odlična je za otvaranje jesenske sezone
Tikvice sam pripremila u obliku kroketa, pečenih u pećnici, hrskavih izvana, mekanih iznutra. Ove krokete možete poslužiti kao prilog ili kao finger food uz neki umak
Kraj ljeta obilježit ćemo tartom sa smokvama - slatkim i sočnim voćkama koje rastu gotovo na svakom uglu Mediterana!