Babka od jabuke i cimeta
Babka je tradicionalni poljski uskršnji kolač od dizanoga tijesta, no u ovoj kombinaciji s jabukom i cimetom odlična je za otvaranje jesenske sezone
Babka je tradicionalni poljski uskršnji kolač od dizanoga tijesta, no u ovoj kombinaciji s jabukom i cimetom odlična je za otvaranje jesenske sezone
Tikvice sam pripremila u obliku kroketa, pečenih u pećnici, hrskavih izvana, mekanih iznutra. Ove krokete možete poslužiti kao prilog ili kao finger food uz neki umak
Kraj ljeta obilježit ćemo tartom sa smokvama - slatkim i sočnim voćkama koje rastu gotovo na svakom uglu Mediterana!
Za ovaj jednostavni recept vam ne treba puno vremena, niti je potrebno paliti pećnicu po ovim vrućinama. A krajnji rezultat ima okus po banana kruhu. Radi se o energetskim kuglicama, a glavni sastojak je, naravno, banana, a uz nju tu su datulje, zobene pahuljice, orasi, čokoladne kapljice i cimet
Knedle s marelicama jedno su od najpopularnijih austrijskih jela, a mogu se raditi od dvije vrste tijesta – u tradicionalnoj verziji od krumpira i s tijestom od sira. Vrlo se brzo pripremaju i mogu biti lagana i ukusna ljetna večera ili desert
Breskve su najzdravije ako ih jedemo svježe, no od njih možemo napraviti svakakva fina jela i deserte. Mi smo ih ubacili u ovaj mrvičasti kolač koji je odličan ljetni desert, pogotovo ako ga poslužite sa sladoledom
Krastavci su odličan dodatak miješanim salatama, salati od tune ili piletine, a vrlo su ukusni i kao samostalna salata, začinjeni uljem, octom i malo soli. Osvježavajućeg su okusa, i to ih čini odličnom namirnicom za vruće ljetne dane
Za ovu zdravu salatu od avokada, feta sira i slanutka potrebno vam je desetak minuta vremena, a možete je jesti samu ili poslužiti uz roštilj
Ova rustikalna pita s čokoladnim tijestom i slatkim punjenjem od trešanja odličan je proljetni desert. Možete je poslužiti hladnu ili uz kuglicu sladoleda od vanilije za toplo hladnu kombinaciju
Od svega pet sastojaka i 15-ak minuta utrošenog vremena dobit ćete ove odlične zdrave kuglice