Kuglof od tikvica i cimeta
Originalno, kuglof je bio kolač siromaha, no u 19. stoljeću postaje prihvatljiv za sve slojeve društva zahvaljujući habsburškom caru Franji Josipu koji ga je obožavao i tražio da mu se priprema za doručak
Originalno, kuglof je bio kolač siromaha, no u 19. stoljeću postaje prihvatljiv za sve slojeve društva zahvaljujući habsburškom caru Franji Josipu koji ga je obožavao i tražio da mu se priprema za doručak
Riječ ketchup potječe od kineskog ke-tsiap, što označava umak od ribe koji se pripremao tako da se staklenka sa svim sastojcima ostavljala na suncu oko 20 dana. S vremenom je modificiran u tekućinu jantarne boje koja se radila od usoljenih i fermentiranih srdela. Kineski mornari su ovaj umak donijeli u Maleziju gdje je postao kechap i ketjap u Indoneziji
Za ove vruće dane donosim vam recept za jednu laganu tortu koja se ne peče. Ovaj cheesecake je idealan za sve ljubitelje bijele čokolade i pistacija, a ukoliko ga poslužite dobro rashlađenog, može zamijeniti i sladoled
Lagana i slasna rolada s tikvicama i nadjevom od šampinjona bit će idealan brzinski zalogaj za iznenadne goste, odličan doručak, večera ili jednostavan ručak. Najbolje od svega je to što nadjev možete napraviti po svojoj želji i s namirnicama koje imate kod kuće
Prozirni rižin papir, u koji se umataju različita punjenja od svježeg povrća i ribe, zaštitni je znak istočno azijske kuhinje, ali jako brzo je stekao svoju popularnost u cijelom svijetu
Na Filipinima se kokos naziva "drvo života” jer ljudi koriste gotovo svaki dio ovog stabla, bilo kao hranu, piće, građevinski materijalili sirovinu za mnoge proizvode
Iako je jestivi dio samo rep, i to tek kad se izvuče iz ljuske, kozice je poželjno kupovati svježe, cijele i neočišćene te iskoristiti sav njihov potencijal
Smatra se da je pradomovina trešnje Mala Azija. Zahvaljujući Starim Rimljanima, ova je voćka stigla u Rim gdje je potom započeo njezin intenzivan uzgoj. Njezini plodovi postali su omiljeno voće rimskih vojnika koji su vjerovali da ove slatke mesnate bobice podižu energiju i osnažuju
Ako vam je dosadilo blitvu pripremati s krumpirom ili na lešo, isprobajte ovu jednostavnu pitu, za koju nije potrebno mijesiti tijesto za koru
Ostalo vam je zrelih banana, a ne znate što s njima? Evo jedan brzi i jednostavan receptić od samo četiri sastojka! Toliko je jednostavan da možete uposliti i djecu