Bavarska krema od bijele čokolade s umakom od jagoda
Jednostavna krema elegantnog i punog okusa upotpunjena jagodama koje su na vrhuncu sezone
Jednostavna krema elegantnog i punog okusa upotpunjena jagodama koje su na vrhuncu sezone
Sconesi se tradicionalno poslužuju u Velikoj Britaniji uz popodnevni čaj. Zbog svoje jednostavne i brze pripreme te još boljeg okusa, postali su popularni diljem svijeta
Ovo zdravo i zasitno jelo je veoma jednostavno za pripremiti. Najvažnije je koristiti suhi slanutak koji se namoči u vodi da nabubri
Isplanirali ste svoj blagdanski stol, no nešto vam nedostaje? Uz ova peciva u obliku gnijezda sigurno ćete ga upotpuniti! Meko pecivo s komadićima čokolade i šarenim jajetom u sredini uveseliti će svaki uskršnji stol
Pri branju medvjeđeg luka treba biti više nego oprezan, jer postoje otrovne biljke koje liče na njega. Ako niste sigurni, povedite nekoga tko se razumije u samoniklo bilje!
Špinat i svježi sir se odlično slažu, a u obliku ovih mekanih, sočnih i ukusnih muffina možete ih jesti za doručak, međuobrok ili večeru
Vafli imaju dugu povijest. Smatra se da su svoje početke imali u Antičkoj Grčkoj, gdje su plosnate poslastice, nazvane obelios, pekli između dviju vrućih metalnih ploča
Koji god kelj da konzumirate, ne možete pogriješiti, on je idealna zimska namirnica. Sve vrste kelja su prava riznica nutrijenata i izvor zdravlja
Pravilno zamiješeno prhko tijesto mora odležati u hladnjaku kako bi se stegnulo te prilikom pečenja postalo hrskavo. Krostata se obično radi s kremom od limuna, šljiva, jagoda ili naranči
Mahune rogača u sebi sadrže sjemenke koje, bez obzira na veličinu i uvjete čuvanja, uvijek imaju jednaku masu, točno 0,18 grama. U antičko doba sjemenke rogača služile su za vaganje zlata