Andrea Šverko

food bloggerica

Iako sam završila Medicinski fakultet, majčinstvo me usmjerilo u neke druge vode. Želja da svojoj djeci pripremim zdrav, ukusan i uravnotežen obrok natjerala me da više vremena provodim u kuhinji, isprobavam nova jela, okuse i namirnice. Tako je nastala Kroštulica, moj food blog koji uskoro slavi treći rođendan! Uz kuhinju više vremena provodim i u vrtu, uzgajam voće i povrće bez korištenja umjetnih gnojiva i pesticida. Sijanje sjemenki, njegovanje malih biljčica i ubiranje plodova u koje sam uložila vrijeme i ljubav pruža mi neizmjerno zadovoljstvo, pogotovo kada klinci sa stabljika kradu cherry rajčice. Inače sam majka Tare, Noe i Une koji mi, naravno, pomažu i u kuhanju i vrtlarenju. Puno vremena provodimo u prirodi, šetnjama, planinarenjima, vožnjama biciklima, a nakon toga se zasladimo nekom slasticom koje volim pripremati više nego slana jela. Tako se rodila još jedna ljubav - ljubav prema tortama, kojima uveseljavam prijatelje za njihove posebne prigode. Želim s vama podijeliti jednostavne i brze recepte sa sezonskim namirnicama i za razne slastice.


Članci autora
Brancin u škartocu
Brancin u škartocu

Prilikom kupnje brancina, ali i bilo koje druge ribe, treba obratiti pozornost na znakove koji nam govore je li riba svježa

Namaz od avokada
Namaz od avokada

Zbog njegove debele kore ponekad je teško odabrati pravi plod. No, postoje neki trikovi. Ako s vrha ploda uklonite malu peteljku, a ispod nje se nalazi kora svijetlozelene boje, u ruci imate zreo plod

Tortelini s medvjeđim lukom i šparogama
Tortelini s medvjeđim lukom i šparogama

Domaći tortelini obojani divnom zelenom bojom medvjeđeg luka, punjeni kravljom skutom i okupani umakom sa šparogama i mladim lukom donijet će u pravom smislu riječi proljeće na vaš tanjur

Tart od badema i jagoda
Tart od badema i jagoda

Jagode, crvene bobice, ugodnog mirisa i zanosnog okusa sigurno su mnogima najdraže voće. Započela je njihova sezona, a ukoliko niste alergični, sada je pravo vrijeme da ih uvrstite u svoj jelovnik!

Quiche od šparoga, smeđih šampinjona i kozjeg sira
Quiche od šparoga, smeđih šampinjona i kozjeg sira

Mladi izdanci šparoge sadrže 90% vode, vitamine A, B, C, E i K. Biljka sadrži željezo, fosfor, kalcij, magnezij, folnu kiselinu

Lažni burek od sira
Lažni burek od sira

Ovaj burek je odličan za doručak, užinu, za na posao, izlet, večeru... Ma, za sve. Probajte!

Vege pinca
Vege pinca

Napravila sam tri manje pince, bez jaja, bez mliječnih proizvoda, bez šećera. Sigurno se pitate - pa kakva je to onda pinca? Fina!

Peciva u obliku zečića
Peciva u obliku zečića

Legenda o zecu potječe iz narodnih običaja, a s Uskrsom su ga prvi puta počeli povezivati Nijemci krajem 17. stoljeća

Čokoladna granola
Čokoladna granola

U mojoj granoli se nalaze zobene pahuljice, lješnjaci, bademi, med, kokosovo ulje i za čoko efekt kakao. Treba vam 5 minuta za pripremu, 20 minuta za pečenje i kada se ohladi 2 tjedna da je pojedete

Rolada od špinata s lososom
Rolada od špinata s lososom

Špinat je fantastična namirnica prepuna hranjivih tvari, a male kalorijske vrijednosti. Bogat je klorofilom, proteinima, željezom, magnezijem, fosforom te brojnim oligoelementima koji djeluju antioksidativno i protuupalno. Zbog velike količine kalcija i vitamina K pomaže u očuvanju kostiju