Andrea Šverko

food bloggerica

Iako sam završila Medicinski fakultet, majčinstvo me usmjerilo u neke druge vode. Želja da svojoj djeci pripremim zdrav, ukusan i uravnotežen obrok natjerala me da više vremena provodim u kuhinji, isprobavam nova jela, okuse i namirnice. Tako je nastala Kroštulica, moj food blog koji uskoro slavi treći rođendan! Uz kuhinju više vremena provodim i u vrtu, uzgajam voće i povrće bez korištenja umjetnih gnojiva i pesticida. Sijanje sjemenki, njegovanje malih biljčica i ubiranje plodova u koje sam uložila vrijeme i ljubav pruža mi neizmjerno zadovoljstvo, pogotovo kada klinci sa stabljika kradu cherry rajčice. Inače sam majka Tare, Noe i Une koji mi, naravno, pomažu i u kuhanju i vrtlarenju. Puno vremena provodimo u prirodi, šetnjama, planinarenjima, vožnjama biciklima, a nakon toga se zasladimo nekom slasticom koje volim pripremati više nego slana jela. Tako se rodila još jedna ljubav - ljubav prema tortama, kojima uveseljavam prijatelje za njihove posebne prigode. Želim s vama podijeliti jednostavne i brze recepte sa sezonskim namirnicama i za razne slastice.


Članci autora
Quiche bez kore od blitve i sira
Quiche bez kore od blitve i sira

Ako vam je dosadilo blitvu pripremati s krumpirom ili na lešo, isprobajte ovu jednostavnu pitu, za koju nije potrebno mijesiti tijesto za koru

Kocke od banane i kikiriki maslaca
Kocke od banane i kikiriki maslaca

Ostalo vam je zrelih banana, a ne znate što s njima? Evo jedan brzi i jednostavan receptić od samo četiri sastojka! Toliko je jednostavan da možete uposliti i djecu

Bavarska krema od bijele čokolade s umakom od jagoda
Bavarska krema od bijele čokolade s umakom od jagoda

Jednostavna krema elegantnog i punog okusa upotpunjena jagodama koje su na vrhuncu sezone

Scones s kozjim sirom i ružmarinom
Scones s kozjim sirom i ružmarinom

Sconesi se tradicionalno poslužuju u Velikoj Britaniji uz popodnevni čaj. Zbog svoje jednostavne i brze pripreme te još boljeg okusa, postali su popularni diljem svijeta

Falafel
Falafel

Ovo zdravo i zasitno jelo je veoma jednostavno za pripremiti. Najvažnije je koristiti suhi slanutak koji se namoči u vodi da nabubri

Uskršnja gnijezda
Uskršnja gnijezda

Isplanirali ste svoj blagdanski stol, no nešto vam nedostaje? Uz ova peciva u obliku gnijezda sigurno ćete ga upotpuniti! Meko pecivo s komadićima čokolade i šarenim jajetom u sredini uveseliti će svaki uskršnji stol

Njoki od krumpira i medvjeđeg luka
Njoki od krumpira i medvjeđeg luka

Pri branju medvjeđeg luka treba biti više nego oprezan, jer postoje otrovne biljke koje liče na njega. Ako niste sigurni, povedite nekoga tko se razumije u samoniklo bilje!

Muffini od špinata i svježeg sira
Muffini od špinata i svježeg sira

Špinat i svježi sir se odlično slažu, a u obliku ovih mekanih, sočnih i ukusnih muffina možete ih jesti za doručak, međuobrok ili večeru

Vafli – ukusni i brzi desert ili doručak
Vafli – ukusni i brzi desert ili doručak

Vafli imaju dugu povijest. Smatra se da su svoje početke imali u Antičkoj Grčkoj, gdje su plosnate poslastice, nazvane obelios, pekli između dviju vrućih metalnih ploča

Salata od kelja, ječma i batata
Salata od kelja, ječma i batata

Koji god kelj da konzumirate, ne možete pogriješiti, on je idealna zimska namirnica. Sve vrste kelja su prava riznica nutrijenata i izvor zdravlja